Így szervezheted meg a saját utazásodat Thaiföldre

Thaiföld Ázsia egyik legszebb gyöngyszeme, amely gyönyörű tengerpartokkal, gazdag történelemmel és értékes kulturális örökséggel büszkélkedhet. Thaiföldön számos jó lehetősége nyílik az utazóknak, akik élvezni szeretnék Ázsia varázsát és a tengerparti élményeket.

  Thaiföld az utóbbi években egyre népszerűbb utazási célponttá vált a turisták körében, akik köszönhetően az olcsóbb repülőjegy áraknak és alacsony helyi áraknak szívesen fedezik fel annak sokszínűségét és természeti szépségeit. 

A Thaiföldre szervezett repülős utazáskor hat nagyobb és további nyolc kisebb repülőtér közül lehet választani, amelyek nemzetközi járatokat fogadnak, ezek pedig a következők.

  A szállásfoglalás és a helyi szolgáltatások árai  is jellemzően alacsonyak, online foglalásokkal  előre megszervezhetünk egy komplett utazást Thaiföldre. A legolcsóbb szállások ára 4-5 ezer forintnál kezdődik és érdemes idejében lefoglalni a legjobb árú szálláshelyeket. 

Kattints ide Kattints ide a legjobb árú thaiföldi szállásokért!

Thaiföld főbb repülőterei

 • Suvarnabhumi (BKK) (Bangkok Airport)
 • Don Mueang (DMK)
 • Chiang Rai (CEI)
 • Chiang Mai (CNX)
 • Phuket (HKT)
 • Hat Yai (HDY)

További repülőterek, melyek heti néhány járatot fogadnak

 • Udon Thani (UTH)
 • Khon Kaen (KKC)
 • Ubon Ratchathani (UBP)
 • U-Tapao (UTP) (Pattaya/Rayong)
 • Samui (USM)
 • Nakhon Si Thammarat (NST)
 • Surat Thani (URT)
 • Krabi (KBV)

  Ezek a repülőterek kiváló lehetőséget kínálnak arra, hogy könnyedén és kényelmesen megközelítsük Thaiföld  szebbnél-szebb látnivalóit és híres üdülőhelyeit.


Thaiföld repülőtereinek térképe


Kattints ide, hogy megtaláld a legjobb árú repülőjegyet Thaiföldre!

  A közel 70 milliós Ázsiai ország meglátogatásához 30 napnál rövidebb utazásoknál nincs szükség vízumr és oltási kötelezettség sincs. Pillanatnyilag nincsenek közvetlen járatok, így csak átszállással lehet megközelíteni a kicsit több, mint 8 ezer kilométeres távolságra lévő ázsiai országot.


 

Bangkok palota


Ez kell tudni minden Thaiföldre utazónak:

 1. Utazási dokumentumok: Győződj meg róla, hogy útlevél és vízum rendben van, és mindig legyen nálad egy fényképes másolat is. A 30 napot meg nem haladó turistalátogatás esetén a magyar állampolgárok számára nem szükséges vízum. Az útlevélnek a Thaiföldre való belépéstől számított legalább 6 hónapig érvényesnek kell lennie. Fontos megjegyezni, hogy a helyi hatóságok szigorúan betartják a beutazási szabályokat. Ugyanakkor néha előfordul, hogy elfelejtik lepecsételni az útlevelet a beérkezéskor, ami kellemetlenségeket okozhat a távozás során. Ennek érdekében mindig figyelj oda a reptéren, hogy ellenőrizd az útleveledben a pecsét meglétét!
 2.  Repülés: Thaiföld repülőterei kb. 8-8500 kilométerre vannak Magyarországtól, ahonnét a cikk írásakor nem indulnak közvetlen járatok Thaiföldre, így átszállással lehet repülőjegyet foglalni. Az átszállás leggyakrabban Isztambulban, Dubaiban, Katarban vagy valamelyik európai repülőtéren történik. A repülőn töltött idő  körülbelül 13-16 órán át tart az átszállástól és az érkezési repülőtértől függően.      Találd meg itt a legjobb árú repülőjegyeket Thaiföldre!                                                                                               >> Itt olvasthatsz arról, hogy mit érdemes magaddal vinni a repülőgépre <<  
 3. Egészségügyi szempontok:  A Thaiföldre utazóknak nem kell kötelező oltásokkal szembesülni, viszont az oltóközpont javvasolja a Tífusz, Hepatitis A és B, Veszettség és a Malária elleni védőoltásokat az egészséged védelme érdekében. Megbetegedés ritkán fordul elő, de érdemes elővigyázatosnak lenni. A thai egészségügyi ellátás jó, de mindenképpen javasolt egy a kockázatokat lefedő  baleset-, betegség-, és poggyász utazási biztosítás megkötése.
 4. Víz és étel: A helyi víz minősége nem mindenütt jó, ezért inkább palackozott vizet vásárolj, és kerüld a jégkockákat az italokban és a fogmosáshoz is palackozott vizet használj ! Próbáld ki a helyi ételeket és italokat. A thai konyha sokszínű és ízletes. Ne felejtsd el megkóstolni a híres pad thai-t és thai curry-kat. Az étel utcai árusoknál is finom lehet, de ügyelj a higiéniai körülményekre és arra, hogy teljesen átsült ételeket fogyassz. 
 5. Időeltolódás:   Thaiföld az UTC+7 időzónához tartozik, ezért nyáron +5, télen pedig +6 őra  az időeltolódás Európához  képest, ami komoly mértékű időeltolódásnak számít. Pár napig elterthat az átállás ami mellett a klimatikus különbség is megzavarhatja a bioritmust. Jó ötlet az utazás előtt a  thaiföldi  időzónához igazítani az ébrenlétet, hogy könnyebb legyen az alkalmazkodás érkezés után. 
 6. Kommunikáció: A hivatalos nyelv a thai. A szabványosított központi thai változatot országszerte tanítják az iskolákban, és Thaiföldön mindenütt  beszélik. Sok turista helyen értenek és beszélnek angolul, így azokkal az emberekkel való kommunikáció viszonylag könnyű a turisták számára, de hasznos lehet néhány alap thai szó és kifejezés elsajátítása. Vagy legalább egy kis puska készítése, ahonnét elleshetjük a fontosabb kifejezéseket.
 7. Közlekedés: A tömegközlekedés Thaiföldön jól működik. A vízi- és normál taxik valamint a tuk-tukok használatakor győződj meg róla, hogy használnak mérőt vagy egyeztess előre a viteldíjról!
 8. Öltözködés: A páradús és meleg klíma miatt érdemes könnyebb pamut öltözéket csomagolni az útra. Ne öltözz túl kihívóan a nyilvános helyeken. Légy tekintettel a helyi szokásokra és viseletre!
 9. Elektromosság:  Thaiföldön az amerikai szabványoknak megfelelő A és B típusú 2, illetve 3 ágú konnektorokat használják, ezért érdemes vásárolni vagy magaddal vinni egy megfelelő hálózati átalakítót, mert nem fogod tudni feltölteni a különböző eszközeidet. Elég sok helyen kapni ilyen átalakítót, sőt egyes hotelekben univerzális használatú konnektorok is vannak. 
 10. Klíma: Thaiföldön 3 féle időjárással lehet találkozni: esős, hideg és szárazabb. A legjobb időszak  az utazásra novembertől márciusig tart, amikor ritkán esik az eső és a hőmérséklet is kellemes. Márciustól szeptemberig  gyakori az  forróság, sokszor mérnek 35 fok feletti hőmérséklet is. Augusztustól októberig sok a csapadék akár havi 13-15 monszuni esős nap előfordulha, de a napi 2-3 órás esőzés dacára is kellemes időszak az utazásra, mert meleg a csapadék. Jellemző, hogy Thaiföld északi része változékonyabb időjárású, viszont az ország déli részein  szinte mindig meleg az időjárás, amit érdemes számításba venni a thaiföldi  utazás megtervezésekor.  
 11. Pénzváltás: Pénzt váltani hivatalos pénzváltóknál vagy bankoknál ajánlott a legjobb árfolyamokért. Thaiföld hivatalos valutája a thai baht (THB). Pozitívum a thaiföldre utazóknak, hogy az ismertebb bankkártyákat a legtöbb szálláshelyen és kereskedésben elfogadják. Érdemes eurót vagy  amerikai dollárt vinni a haiföldi utazásra és azt a helyszínen több részletben átváltani  baht-ra.  1 THB = kb. 10 Ft -ba kerül.
 12. Közbiztonság: Thaiföld általában biztonságos ország a turisták számára a legtöbb látványosságnál folyamatos a rendőri jelenlét, de óvatosan bánj az értékeiddel, és kerüld a sötét, kihalt helyeket éjszaka.  Érdemes az értékeidre odafigyelni, hiszen  zsebtolvajok Thaiföldön is ugyanúgy előfordulnak,  mint a világ egyéb nagyvárosaiban. A fontosabb értékeket és dokumentumokat javasolt a szálloda széfjében tárolni és csak a szükséges helyre magunkkal vinni. Az autóbérlés esetén se hagyjunk értéket a kocsiban, ha meglátogatjuk a nevezetességeket Thaiföldön!
 13. Magyarország diplomáciai képviselete: Bangkok, 57 Thanon Witthayu (Wireless Road), Park Ventures Ecoplex 14. emelet  Telefon: +66 (0)2  118 9600 vagy (0)81 875 4610

Találd meg a legjobb árakat a thaiföldi utadhoz  és foglalj egyszerűen, gyorsan, biztonságosan!


Több, mint 2.200.000 szálláshely!

Szállodák, apartmanok, villák, és még kempingek is a világ körül. Az év bármely szakában találhat szálláshelyet a legjobb árakon.Utasbiztosítás kalkulátor

Találd meg az igényeidnek megfelelő utasbiztosítást és hasonlítsd össze a legkedvezőbb ajánlatokat a Bank360 oldalán!