Thaiföld Ázsia egyik legszebb gyöngyszeme, amely gyönyörű tengerpartokkal, gazdag történelemmel és értékes kulturális örökséggel büszkélkedhet. Thaiföldön számos jó lehetősége nyílik az utazóknak, akik élvezni szeretnék Ázsia varázsát és a tengerparti élményeket.

  Thaiföld az utóbbi években egyre népszerűbb utazási célponttá vált a turisták körében, akik köszönhetően az olcsóbb repülőjegy áraknak és alacsony helyi áraknak szívesen fedezik fel annak sokszínűségét és természeti szépségeit. 

A Thaiföldre szervezett repülős utazáskor hat nagyobb és további nyolc kisebb repülőtér közül lehet választani, amelyek nemzetközi járatokat fogadnak, ezek pedig a következők.

  A szállásfoglalás és a helyi szolgáltatások árai  is jellemzően alacsonyak, online foglalásokkal  előre megszervezhetünk egy komplett utazást Thaiföldre. A legolcsóbb szállások ára 4-5 ezer forintnál kezdődik és érdemes idejében lefoglalni a legjobb árú szálláshelyeket. 

Kattints ide Kattints ide a legjobb árú thaiföldi szállásokért!

Thaiföld főbb repülőterei

 • Suvarnabhumi (BKK) (Bangkok Airport)
 • Don Mueang (DMK)
 • Chiang Rai (CEI)
 • Chiang Mai (CNX)
 • Phuket (HKT)
 • Hat Yai (HDY)

További repülőterek, melyek heti néhány járatot fogadnak

 • Udon Thani (UTH)
 • Khon Kaen (KKC)
 • Ubon Ratchathani (UBP)
 • U-Tapao (UTP) (Pattaya/Rayong)
 • Samui (USM)
 • Nakhon Si Thammarat (NST)
 • Surat Thani (URT)
 • Krabi (KBV)

  Ezek a repülőterek kiváló lehetőséget kínálnak arra, hogy könnyedén és kényelmesen megközelítsük Thaiföld  szebbnél-szebb látnivalóit és híres üdülőhelyeit.


Thaiföld repülőtereinek térképe


Kattints ide, hogy megtaláld a legjobb árú repülőjegyet Thaiföldre!

  A közel 70 milliós Ázsiai ország meglátogatásához 30 napnál rövidebb utazásoknál nincs szükség vízumr és oltási kötelezettség sincs. Pillanatnyilag nincsenek közvetlen járatok, így csak átszállással lehet megközelíteni a kicsit több, mint 8 ezer kilométeres távolságra lévő ázsiai országot.


 

Bangkok palota


Ez kell tudni minden Thaiföldre utazónak:

 1. Utazási dokumentumok: Győződj meg róla, hogy útlevél és vízum rendben van, és mindig legyen nálad egy fényképes másolat is. A 30 napot meg nem haladó turistalátogatás esetén a magyar állampolgárok számára nem szükséges vízum. Az útlevélnek a Thaiföldre való belépéstől számított legalább 6 hónapig érvényesnek kell lennie. Fontos megjegyezni, hogy a helyi hatóságok szigorúan betartják a beutazási szabályokat. Ugyanakkor néha előfordul, hogy elfelejtik lepecsételni az útlevelet a beérkezéskor, ami kellemetlenségeket okozhat a távozás során. Ennek érdekében mindig figyelj oda a reptéren, hogy ellenőrizd az útleveledben a pecsét meglétét!
 2.  Repülés: Thaiföld repülőterei kb. 8-8500 kilométerre vannak Magyarországtól, ahonnét a cikk írásakor nem indulnak közvetlen járatok Thaiföldre, így átszállással lehet repülőjegyet foglalni. Az átszállás leggyakrabban Isztambulban, Dubaiban, Katarban vagy valamelyik európai repülőtéren történik. A repülőn töltött idő  körülbelül 13-16 órán át tart az átszállástól és az érkezési repülőtértől függően.      Találd meg itt a legjobb árú repülőjegyeket Thaiföldre!                                                                                               >> Itt olvasthatsz arról, hogy mit érdemes magaddal vinni a repülőgépre <<  
 3. Egészségügyi szempontok:  A Thaiföldre utazóknak nem kell kötelező oltásokkal szembesülni, viszont az oltóközpont javvasolja a Tífusz, Hepatitis A és B, Veszettség és a Malária elleni védőoltásokat az egészséged védelme érdekében. Megbetegedés ritkán fordul elő, de érdemes elővigyázatosnak lenni. A thai egészségügyi ellátás jó, de mindenképpen javasolt egy a kockázatokat lefedő  baleset-, betegség-, és poggyász utazási biztosítás megkötése.
 4. Víz és étel: A helyi víz minősége nem mindenütt jó, ezért inkább palackozott vizet vásárolj, és kerüld a jégkockákat az italokban és a fogmosáshoz is palackozott vizet használj ! Próbáld ki a helyi ételeket és italokat. A thai konyha sokszínű és ízletes. Ne felejtsd el megkóstolni a híres pad thai-t és thai curry-kat. Az étel utcai árusoknál is finom lehet, de ügyelj a higiéniai körülményekre és arra, hogy teljesen átsült ételeket fogyassz. 
 5. Időeltolódás:   Thaiföld az UTC+7 időzónához tartozik, ezért nyáron +5, télen pedig +6 őra  az időeltolódás Európához  képest, ami komoly mértékű időeltolódásnak számít. Pár napig elterthat az átállás ami mellett a klimatikus különbség is megzavarhatja a bioritmust. Jó ötlet az utazás előtt a  thaiföldi  időzónához igazítani az ébrenlétet, hogy könnyebb legyen az alkalmazkodás érkezés után. 
 6. Kommunikáció: A hivatalos nyelv a thai. A szabványosított központi thai változatot országszerte tanítják az iskolákban, és Thaiföldön mindenütt  beszélik. Sok turista helyen értenek és beszélnek angolul, így azokkal az emberekkel való kommunikáció viszonylag könnyű a turisták számára, de hasznos lehet néhány alap thai szó és kifejezés elsajátítása. Vagy legalább egy kis puska készítése, ahonnét elleshetjük a fontosabb kifejezéseket.
 7. Közlekedés: A tömegközlekedés Thaiföldön jól működik. A vízi- és normál taxik valamint a tuk-tukok használatakor győződj meg róla, hogy használnak mérőt vagy egyeztess előre a viteldíjról!
 8. Öltözködés: A páradús és meleg klíma miatt érdemes könnyebb pamut öltözéket csomagolni az útra. Ne öltözz túl kihívóan a nyilvános helyeken. Légy tekintettel a helyi szokásokra és viseletre!
 9. Elektromosság:  Thaiföldön az amerikai szabványoknak megfelelő A és B típusú 2, illetve 3 ágú konnektorokat használják, ezért érdemes vásárolni vagy magaddal vinni egy megfelelő hálózati átalakítót, mert nem fogod tudni feltölteni a különböző eszközeidet. Elég sok helyen kapni ilyen átalakítót, sőt egyes hotelekben univerzális használatú konnektorok is vannak. 
 10. Klíma: Thaiföldön 3 féle időjárással lehet találkozni: esős, hideg és szárazabb. A legjobb időszak  az utazásra novembertől márciusig tart, amikor ritkán esik az eső és a hőmérséklet is kellemes. Márciustól szeptemberig  gyakori az  forróság, sokszor mérnek 35 fok feletti hőmérséklet is. Augusztustól októberig sok a csapadék akár havi 13-15 monszuni esős nap előfordulha, de a napi 2-3 órás esőzés dacára is kellemes időszak az utazásra, mert meleg a csapadék. Jellemző, hogy Thaiföld északi része változékonyabb időjárású, viszont az ország déli részein  szinte mindig meleg az időjárás, amit érdemes számításba venni a thaiföldi  utazás megtervezésekor.  
 11. Pénzváltás: Pénzt váltani hivatalos pénzváltóknál vagy bankoknál ajánlott a legjobb árfolyamokért. Thaiföld hivatalos valutája a thai baht (THB). Pozitívum a thaiföldre utazóknak, hogy az ismertebb bankkártyákat a legtöbb szálláshelyen és kereskedésben elfogadják. Érdemes eurót vagy  amerikai dollárt vinni a haiföldi utazásra és azt a helyszínen több részletben átváltani  baht-ra.  1 THB = kb. 10 Ft -ba kerül.
 12. Közbiztonság: Thaiföld általában biztonságos ország a turisták számára a legtöbb látványosságnál folyamatos a rendőri jelenlét, de óvatosan bánj az értékeiddel, és kerüld a sötét, kihalt helyeket éjszaka.  Érdemes az értékeidre odafigyelni, hiszen  zsebtolvajok Thaiföldön is ugyanúgy előfordulnak,  mint a világ egyéb nagyvárosaiban. A fontosabb értékeket és dokumentumokat javasolt a szálloda széfjében tárolni és csak a szükséges helyre magunkkal vinni. Az autóbérlés esetén se hagyjunk értéket a kocsiban, ha meglátogatjuk a nevezetességeket Thaiföldön!
 13. Magyarország diplomáciai képviselete: Bangkok, 57 Thanon Witthayu (Wireless Road), Park Ventures Ecoplex 14. emelet  Telefon: +66 (0)2  118 9600 vagy (0)81 875 4610

Találd meg a legjobb árakat a thaiföldi utadhoz  és foglalj egyszerűen, gyorsan, biztonságosan!

Repülőtér, Szállásfoglalás, Utasbiztosítás, Thaiföld


Több, mint 2.200.000 szálláshely!

Szállodák, apartmanok, villák, és még kempingek is a világ körül. Az év bármely szakában találhat szálláshelyet a legjobb árakon.Utasbiztosítás kalkulátor

Találd meg az igényeidnek megfelelő utasbiztosítást és hasonlítsd össze a legkedvezőbb ajánlatokat a Bank360 oldalán!