Így szervezhetsz saját utazást Ciprus szigetére

Ciprus a Földközi-tenger egyik legszebb gyöngyszeme, amely gyönyörű tengerpartokkal, gazdag történelemmel és kulturális örökséggel büszkélkedhet. Cipruson számos jó lehetősége nyílik a nyaralóknak, akik élvezni szeretnék a napsütést és a tengerparti életet.

Ciprus az utóbbi években egyre népszerűbb célponttá vált a turisták számára, akik szívesen fedezik fel annak sokszínűségét és természeti szépségeit.

Ciprusra történő utazáskor három repülőtér közül lehet választani: Páfosz, Larnaka és Nicosia

Ezek a repülőterek kiváló lehetőséget kínálnak arra, hogy könnyedén és kényelmesen megközelítsük Ciprus szebbnél-szebb tájait.Páfosz

Páfosz  a sziget nyugati részén található, és az egyik leggyakrabban használt érkezési pont Cipruson. Ez a repülőtér ideális választás lehet azok számára, akik Páfoszt és környékét szeretnék felfedezni. A repülőtér modern és jól felszerelt, és számos légitársaság közlekedik innen Európa különböző részeire. A közeli tengerparti üdülőhelyek könnyen megközelíthetők innen, valamint a Páfoszi régészeti park, amely az UNESCO világörökség része.

  Páfosz  egyszerű, gyors, biztonságos foglalás  repjegy * szállás * bérautó * biztosítás


Larnaka

Ciprus legnagyobb és legforgalmasabb repülőtere az ország keleti partján helyezkedik el, és sok nemzetközi járat érkezik oda. Larnaka városa gazdag kulturális és történelmi örökséggel rendelkezik, emellett híres a finom homokos strandjairól. A larnakai repülőtér kiválóan kapcsolódik a sziget többi részéhez, így könnyű megközelíteni Limassolt és Ayia Napát is, amelyek népszerű üdülőhelyek Cipruson.

  Larnaka  egyszerű, gyors, biztonságos foglalás;   repjegy * szállás * bérautó * biztosítás


Nicosia

Nicosia a sziget fővárosa, repülőterét Lefkosiának hívják. Ez a repülőtér a legkisebb a három közül, és elsősorban a belföldi járatokat szolgálja. Bár Nicosia nem rendelkezik saját tengerparttal, rengeteg kulturális és történelmi látnivalóval büszkélkedhet. A város híres a középkori városfaláról és a Ledra utca nyüzsgő hangulatáról.

  Nicosia  egyszerű, gyors, biztonságos foglalás repjegy * szállás * bérautó * biztosítás


Ciprusi nyár

Ciprus szigete lenyűgöző szépsége és gazdag kulturális öröksége miatt vonzó úti cél. A Ciprusi nyaralásod során a strandolás és lazulás mellett többféle  lehetőség  is van, hogy meglátogasd Ciprus különböző régióit és felfedezni a sziget sokszínűségét. Az északi országrészrészt  jelenleg a politikai konfliktus miatt a legegyszerűbb szervezett programok keretében felkeresni. Minden turistának fontos, hogy elutazás előtt tájékozódjon a legfrissebb utazási információkról és az adott időszak aktuális  helyzetéről. Az ország három repülőtereinek és az autóbérlési lehetőségeknek köszönhetően egyszerűen és kényelmesen beutazhatod és felfedezheted Ciprus különböző részeit. Legyen szó a történelmi látnivalókról, a gyönyörű strandokról vagy a tradicionális konyháról, Ciprus változatos programokat és élményeket nyújt a nyaralóknak.Észak-Ciprus (török Ciprus)

A török ciprusi kérdés összetett politikai és területi vitát jelent Ciprus szigetén. 1974-ben Törökország 40 ezer fős hadserege beavatkozott az akkori ciprusi politikai helyzetbe, és megszállta az ország északi részét. Ennek eredményeként a szigetet két részre oszlották. A görög ciprusi Köztársaság a déli részen található  és az Európai Unió tagja míg török kézen lévő Északi Ciprus nevű területet csak Törökország ismeri el. Északi Ciprusnak nincs hivatalosan elismert nemzetközi repülőtere. Az Északi Ciprusba történő nemzetközi repülőjáratok közvetlenül Lefkosia (Nicosia) északi részén található Ercan Repülőtérre érkeznek, amely Törökország és Török Ciprus közötti repülőkapcsolatokat szolgálja ki. Az Ercan Repülőtér a török ciprusi terület legfontosabb légikikötője, és több légitársaság is üzemeltet járatokat oda.Fontos megjegyezni, hogy az Északi Ciprusba történő utazás a politikai helyzet miatt bonyolult lehet. Az utazóknak általában Törökországon keresztül kell érkezniük, és az út során át kell lépniük a "zöld vonalat", amely a két terület közötti határt jelöli. Minden utazónak érdemes tájékozódni a legfrissebb utazási tanácsokról és az adott időszak aktuális politikai helyzetéről, valamint figyelembe venni az adott országok konzuli ajánlásait és utazási korlátozásait.


Több, mint 2.200.000 szálláshely!

Szállodák, apartmanok, villák, és még kempingek is a világ körül. Az év bármely szakában találhat szálláshelyet a legjobb árakon.Utasbiztosítás kalkulátor

Találd meg az igényeidnek megfelelő utasbiztosítást és hasonlítsd össze a legkedvezőbb ajánlatokat a Bank360 oldalán!