Portugáliába biztos, hogy csak repülővel érdemes elutazni

Portugália egy  Európa  dél-nyugati végén található ország, ahová  repülővel lényegesen gyorsabb és olcsóbb eljutni, mint autóval vagy vonattal.  Több légitársaság közül lehet választani. A  járatsűrűség általában jó, ami rugalmasabb tervezést tesz lehetővé. A közvetlen menetidő mindössze  3,5-4 óra.

   Portugália ideális úti cél lehet azok számára, akik szeretnék felfedezni az európai kultúra és történelem gyöngyszemét. A festői tájak, a gazdag történelmi örökség és a barátságos helyiek mind hozzájárulnak az élményhez. Lisszabon vibráló nagyvárosként tárul elénk, Porto izgalmas borpincékkel és lenyűgöző építészettel várja az utazókat, míg a gyönyörű tengerparti helyszínek, mint Faro vagy Madeira, nyújtanak pihenést és felüdülést. Portugália híres konyhája is vonzó lehetőségeket kínál az ínyenceknek, beleértve a friss tenger gyümölcseit és a híres portói bort. A Portugáliához tartozó Madeira és Azori-szigetek nagyon különleges élővilágukkal és kellemes klímájukkal csábítanak. Mindemellett a barátságos portugál emberek és a kellemes éghajlat mindig emlékezetessé teszik a repülős látogatást Portugáliában.

 

 1. Lisszabon:     Portugália fővárosa és egyben legnagyobb városa. Látnivalói közé tartozik a Belém-torony, a Szent Jeromos kolostor és a Szent György-vár. Lisszabonba közvetlen járatok indulnak Budapestről, és a repülőút időtartama általában körülbelül 3-4 óra. 

                Lisszabon egyszerű, gyors, biztonságos foglalás   repjegy * szállás * bérautó * biztosítás

 2. Porto: Ez a város híres a portói borból és a történelmi Ribeira negyedből. A Sé-katedrál és a Clerigos-torony is népszerű látnivalók itt. Porto is elérhető közvetlen járatokkal Budapestről, és a repülőút időtartama általában körülbelül 3-4 óra. 

                 Porto egyszerű, gyors, biztonságos foglalás   repjegy * szállás * bérautó * biztosítás

 3. Faro: Faro az Algarve régió fővárosa, és gyönyörű tengerparti üdülőhelyek közelében helyezkedik el. A régió híres aranyló homokos strandjairól és a Ria Formosa természetvédelmi területről. Budapestről közvetlen járatok indulnak Faróba, és a repülőút időtartama általában körülbelül 3 óra. 

  faro kis                 Faro egyszerű, gyors, biztonságos foglalás   repjegy * szállás * bérautó * biztosítás

 4. Braga: Ez a város Észak-Portugáliában található, és híres a barokk stílusú Sé-katedráljáról és a Bom Jesus do Monte nevű szentélyről. Bár nincsenek közvetlen járatok Budapestről Bragába, könnyen megközelíthető az átszállási lehetőségekkel. 

  Braga kis                Braga  egyszerű, gyors, biztonságos foglalás   repjegy * szállás * bérautó * biztosítás

 5. Terceira: Terceira az Azori-szigetek egyik szigete, és a szigetcsoport legnépszerűbb turisztikai célpontjai közé tartozik. Gyönyörű tájakat, vulkanikus formációkat és barátságos kisvárosokat találhatunk itt. Terceira szigetére többnyire csak átszállással lehet eljutni, nagyok az árkülönbségek, így érdemes időt szánni a tervezésre. 

  azori szigetek kis             Terceira  egyszerű, gyors, biztonságos foglalás   repjegy * szállás * bérautó * biztosítás

 6. Funchal: Ez a Madeira szigetcsoport egyik tagja, és híres a gyönyörű homokos strandjairól. Funchal  átszállással ill. közvetlen érhető el Budapestről, és a repülőút időtartama általában körülbelül 7-8 óra.  

  madeira funchal             Funchal  egyszerű, gyors, biztonságos foglalás   repjegy * szállás * bérautó * biztosítás

 7. -8. Braganca és Viseu: Ezek a városok Észak-Portugáliában találhatók, és bár nincsenek közvetlen járatok Budapestről, könnyen elérhetők átszállással valamelyik nagyvároson keresztül. 

  braganca             Braganca egyszerű, gyors, biztonságos foglalás   repjegy * szállás * bérautó * biztosítás

        viseu kicsii         Viseu  egyszerű, gyors, biztonságos foglalás   repjegy * szállás * bérautó * biztosítás

Fontos megjegyezni, hogy a menetidő változhat a konkrét útvonal, időpont és légiforgalmi viszonyok függvényében. A  jellemző menetidő Budapestről Lisszabonba vagy Porto városába általában 3-4 óra, de más városok és szigetek esetén eltérő lehet. Javasolt mindig ellenőrizni az aktuális menetrendeket és a légitársaságok által nyújtott információkat a konkrét utazás előtt.

 

Több, mint 2.200.000 szálláshely!

Szállodák, apartmanok, villák, és még kempingek is a világ körül. Az év bármely szakában találhat szálláshelyet a legjobb árakon.Utasbiztosítás kalkulátor

Találd meg az igényeidnek megfelelő utasbiztosítást és hasonlítsd össze a legkedvezőbb ajánlatokat a Bank360 oldalán!