A legfontosabb repülős úti célok a Görögországban és a görög-szigetvilágban

Görögországban rengeteg fantasztikus repülős úticél található, mind a szárazföldön, mind a szigeteken. Az alábbiakban bemutatunk néhány ismertebb és kevésbé híres remek repülős úticélt Görögországban.

Térképen is megmutatjuk a legfontosabb repülős úti célokat Görögországban

Görög térkép

 Athén

Sokan foglalnak utazást Görögország fővárosába, Athénbe. Érdemes ellátogatni az ókori helyszínekhez, mint például az Akropolisz és a Parthenon, de sok más érdekes látnivalót is érdemes felkeresni. Ilyen például a Pireuszi kikötő a Plaka vagy a Psziri negyed.

    Athén egyszerű, gyors, biztonságos foglalás;   repjegy * szállás * nemzetközi buszjárat * bérautó * biztosítás

Thessaloniki:

Görögország második legnagyobb városa Thessaloniki, mely gazdag történelmi és kulturális látnivalókkal büszkélkedhet. Sokan keeresik fel a közeli Halkidiki-félsziget és az Olümposzi Riviéra nyaralóhelyei miatt és ideális kiindulópont a Meteorákhoz szervezett kirándulásokhoz is.

  Thessaloniki  egyszerű, gyors, biztonságos foglalás;   repjegy * szállás * nemzetközi buszjárat * bérautó * biztosítás

Szantorini:

Ez a gyönyörű sziget Athéntól kb. 200 kilométerre délkeleti irányban található és a Kyklád-szigetek egyik legnépszerűbb úticélja. Felejthetetlen kilátást nyújt a kékes-türkizes vízre és a fehérre meszelt falakra. Ideális üdülőhely ahol sok szép fotót készítenek az utazók.

   Szantorini egyszerű, gyors, biztonságos foglalás;   repjegy * szállás * bérautó * biztosítás

Mikonosz

A híres Mikonos-sziget ismert paradicsomi szépségű strandjairól, hangulatos tavernáiról és éjszakai életéről. Ez a vibráló hely remek választás a nyári bulizáshoz.

mykonos kis  Mikonosz egyszerű, gyors, biztonságos foglalás;   repjegy * szállás *bérautó * biztosítás

Rodosz:

Rodosz egy lenyűgöző sziget, mely a Dodekanészi-szigetek része. Látnivalóknban és nevezetességekben különösen gazdagnak számít.. A középkori város és az óváros elkápráztatja az odalátogatókat, de a strandolás kedvéért utazók és életre szóló emlékekkel gazdagodnak, ha Rodoszt választják.

rhodosz kikötö  Rodosz egyszerű, gyors, biztonságos foglalás;   repjegy *szállás * bérautó * biztosítás

Kréta:

Görögország legnagyobb szigete, mely sok természeti és történelmi látnivalóval is büszkélkedhet. Ilyen például a Knosszoszi-palota, emellett a sziget nagy méretének köszönhetően számos barátságos település és sok  szép strand  is várja sz utazókat. Krétának két nagy reptere is van Heraklion és Chania.

kréta kis  Kréta egyszerű, gyors, biztonságos foglalás;   repjegy * szállás * bérautó * biztosítás

Kos:

Ez az egyik legnépszerűbb görög sziget a turisták körében. Szép strandokkal, történelmi emlékekkel és pazar éttermekkel várja az ide látogatókat.

kos kis   Kos egyszerű, gyors, biztonságos foglalás;   repjegy * szállás * bérautó * biztosítás

Korfu:

A Jón-szigetek közül ea legnépszerűbb utazási célpont. Smaragdzöld dombok, olajfaligetek és festői városok jellemzik ezt a gyönyörű helyet.  A strandolás és a helyi látnivalók mellett a legfőbb vonzereje az egész évben kellemes klíma és a hamisítatlan görög hangulat.

korfu  Korfu egyszerű, gyors, biztonságos foglalás;   repjegy * szállás * bérautó * biztosítás

Zakynthos:

Zakitosz egy valódi turistaparadicsoma a Jón-tengeren, melyet természeti szépségeinek és festői fővárosának köszönhetően a velenceiek a kelet virágának is neveztek. Legismertebb helye a Navagio, vagyis a Hajóroncsok-öbölének képeslapra illő strandja, ahol egy hajóroncs a homokban pihen.

zakhyntos kis   Zakynthos egyszerű, gyors, biztonságos foglalás;  repjegy * szállás * bérautó * biztosítás

Naxos:

Ez a sziget a Kyklád-szigetek legnagyobbika.  Fantasztikus strandokkal és lenyűgöző tájjal büszkélkedik, de kevésbé zsúfolt, mint az ismertebb szigetek. Átszállással repülővel is el lehet érni, de sokan választják azt a lehetőséget is, hogy elrepülnek Athénba, ahonnét a pireuszi kikötőből rendszeresen indulnak ide hajók és kompjáratok is.

naxos kis  Naxos egyszerű, gyors, biztonságos foglalás;   repjegy * szállás * bérautó * biztosítás

Párosz:

   A 4 ezer éves múltú Paros jelentős turista központtá fejlődött. A hagyományos falvai és a változatos adottságú  strandok miatt sok turista kedveli Parost, ahol sokféle vendéglátóhely és szálláshely várja az utazókat.

 paros kis  Paros egyszerű, gyors, biztonságos foglalás;   repjegy * szállás * bérautó * biztosítás

 Kefalónia:

  A Jón-szigetek legnagyobb, és Görögország légvadregényesebb és sokak szerint legszebb szigete Kefalónia. Természeti szépségeit tekintve az egyik legváltozatosabb, melynek fő vonzereje a nyugodtság. Még a legmozgalmasabb nyári szezonban is sok csendes, eldugott strand várja a pihenésre vágyó turistákat. Sokan keresik fel a híres Mirtos-öblöt és a Melissani-barlangot.

kefalónia  Kefalonia egyszerű, gyors, biztonságos foglalás;   repjegy * szállás * bérautó * biztosítás

Szantorini:

Szantorini lenyűgöző panorámájával és lenyűgöző naplementéivel híres. Az üde fehér falú épületek és a kékes-türkizes tenger összhangja elkápráztatja az utazókat.

szantorini Szantoriniegyszerű, gyors, biztonságos foglalás;   repjegy * szállás * bérautó * biztosítás

Skiathos:

  A zöldellő Skiathos tökéletes helyszín a nyugodt pihenéshez és az önfeledt strandoláshoz. Itt forgatták a híres ABBA filmet (Mamma mia) Sokak szerint a buja erdőkkel borított Skiathoson legalább annyira szép és különleges a naplemente, mint Santorinin. A Koukounaries nevű strandja különösen híres.

skiathos kis  Skiathos egyszerű, gyors, biztonságos foglalás;   repjegy * szállás * bérautó * biztosítás

Ez csak néhány lehetőség a legismertebb és a legjobb repülős úticélok közül Görögországban. A szárazföldön és a szigeteken egyaránt rengeteg szépség várja az utazókat, így mindenki megtalálhatja magának a számára legvonzóbb célpontot.


Több, mint 2.200.000 szálláshely!

Szállodák, apartmanok, villák, és még kempingek is a világ körül. Az év bármely szakában találhat szálláshelyet a legjobb árakon.Utasbiztosítás kalkulátor

Találd meg az igényeidnek megfelelő utasbiztosítást és hasonlítsd össze a legkedvezőbb ajánlatokat a Bank360 oldalán!